Totul a început în 1995 din dorinţa a doi lideri de tineret de a-şi vedea tinerii din bisericile lor revigoraţi spiritual şi trăind o viaţă sfântă înaintea lui Dumnezeu. Prima activitate, care a devenit şi piatra de temelie a tot ce se numeşte astăzi Peniel, a fost o tabără de corturi organizată pe perioada unei săptămâni în Mulţii Bîrgâului din jud. BN. Chiar dacă din punct de vedere organizatoric a înregistrat lacune, din punct de vedere spiritual, tabăra a fost un mare succes şi o mare binecuvântare. Taberele de vară organizate anul au devenit emblema Peniel în primii ani de viaţă a mişcării.

 

Prima conferinţă a fost organizată într-o biserică penticostală din Satu- Mare în anul 1997, la care au participat aproximativ 700 de persoane.

 

În 2011, 10 ani mai târziu, ediţia a XV-a a Conferinţei Naţionale Peniel revine la Sala Sporturilor din Oradea, adunând aprox. 2500 de tineri. În 2012, cea de-a XVI-a conferinţă a avut loc în sala sporturilor din Sibiu, adunând doar 800 de participanţi din cauza relocării conferinţei şi amănării ei, din motive independente de noi, la o dată nepotrivită.

În 2013, cea de-a XVII-a ediţie a conferinţei va reveni la Timişoara şi va avea loc la Centrul Creştin Agape.

 

Mai multe detalii, si o istorie mai pe larg, aici: http://peniel.ro/despre-noi/istoric/