Sperăm că sunteți bine la acest început de toamnă. În acest articol veți găsi detalii și informații la zi despre Forumul pe care îl vom organiza în perioada 20-22 noiembrie la Vlăhița.

Citiți cu atenție mesajul acesta cu rugămintea ca până în data de 15 octombrie să ne confirmați participarea la Forum şi să ne comunicați opțiunile voastre cu privire la seminariile prezentate mai jos.

Acest Kingdom Leadership Forum se dorește a fi un context în care mai mulți lideri (din biserici, lucrări-organizații, inițiative) vin împreună pentru un timp de conectare și comunicare pe marginea unor subiecte și aspecte care țin de realitatea și lucrarea Împărăției lui Dumnezeu în contextul în care trăim și slujim.

leadership-forum-peniel-vlahitaTema Forumului din acest an este “Prezența creștinului în sferele societății”. Vom discuta atât despre perspective generale legate de influența Împărăției, cât și despre anumite implicații și aspecte specifice prin care Împărăția se manifestă și interacționează în orașele, bisericile și comunitățile noastre.

Domeniile (track-urile) specifice pe care le vom avea în vedere în acest an sunt următoarele:

I. Biserica în lumea urbană, post-modernă;
II. Manifestarea practică a dragostei lui Dumnezeu; (slujiri și organizații ale Împărăției cu impact social/nevoi împlinite);
III. Implicarea creștinilor în domeniul civic/politic.

Atasat, puteti gasi pentru descarcare programul orientativ al forumului.

document-download-icon

Program-orientativ-Forum-20-22-noiembrie.doc

 

Pentru fiecare domeniu/track se vor organiza seminarii specifice. La track-ul I, se vor organiza 3 seminarii succesive, la track-ul II, 2 seminarii succesive, iar track-ul III va avea un seminar (desfășurat de 2 ori). Pe parcursul zilei de sâmbătă se vor organiza 3 calupuri de seminarii paralele în care se vor desfășura seminariile aferente domeniilor abordate. Fiecare participant trebuie să indice câte un seminar din fiecare calup de seminarii paralele la care dorește să participe.

Atașat acestui email veți găsi și programul orientativ al forumului. Un participant poate alege seminarii din unul, din doua sau chiar din toate trei domenii/track-uri ce vor fi abordate în acest forum. Precizăm că acest forum nu este genul de conferință la care să ajungi târziu sau să pleci mai devreme. E bine ca în următoarele 2 luni să vă asigurați că veți fi liberi în ziua de vineri (19 noiembrie) ca să ajungeți la timp, iar pentru acel weekend să planificați și să delegați din timp responsabilitățile pe care le aveți de obicei duminica dimineața.

Iată și lista cu seminariile preconizate pentru fiecare calup de seminarii paralele, aferente celor 3 domenii/track-uri:

Seminarii Paralele, Calupul 1 (sâmbătă dimineața)

Seminarul I.1: “Contextul valoric şi ideatic postmodern” (trenduri și implicații)

Seminarul II.1: “Iubind săracii și marginalizații de lângă noi” (primul seminar din track-ul II – Urmârind modelul lui Isus, cum arată iubirea și de ce trebuie s-o arătăm)

Seminarii Paralele, Calupul 2 (sâmbătă, înainte de prânz)

Seminarul I.2: “Viața și ucenicizarea tânărului/studentului în confluența Împărăției cu societatea” (nu ar fi vorba despre un seminar despre lucrarea cu tinerii/studenții in general, ci despre abordările şi ritmurile prin care tinerii/studenții pot fi echipați/împuterniciți cu mentalitatea Împărăției și încurajați la interacțiune sănătoasă în diversele sfere ale societății)

Seminarul II.2: “Practici bune, provocări și împuternicirea în lucrarea cu beneficiarii” (acesta va fi al doilea seminar din track-ul II și în el se vor prezenta și unele obiceiuri bune, aspecte specifice și abordări sănătoase sau periculoase în lucrarea de ajutorare a oamenilor aflați în nevoie, Când binele nu mai face bine, Mercy missions & money, Empowerment, microloans, “evanghelia socială”)

Seminarul III: “Considerații, motivații și capcane în implicarea credincioșilor în viața civică și politică” (se va repeta şi la Calupul 3)

Seminarii Paralele, Calupul 3 (sâmbătă, înainte de cină)

Seminarul I.3: “Comunicarea și apologetica mesajului Evangheliei în lumea actuală”

Seminarul III: “Considerații, motivații și capcane în implicarea credincioșilor în viața civică și politică”

Seminariile vor fi interactive și vor cuprinde: prezentări, concepte, informații și definiții relevante, mărturii și întrebări. În ambele seminarii aferente track-ului II (seminariile II.1 și II.2) unii lideri vor face și scurte prezentări ale unor lucrări specifice și relevante pe care le desfășoară în Arad, București sau Suceava.

Exemple de opțiuni de participare: un participant poate opta să participe la seminariile I.1, I.2 și I.3, toate din track-ul I. “Biserica în lumea urbană, post-modernă”, care se vor desfășura succesiv, câte unul în fiecare calup de seminarii paralele; în timp ce un alt participant poate opta să se înscrie la câte un seminar din fiecare track (seminarul II.1. in calupul 1 de seminarii paralele, Seminarul I.2. în calupul 2 de seminarii paralele și seminarul III, aferent track-ului III, în al treilea calup de seminarii paralele).

Costul de participare este de 70 de lei/persoană/zi, deci 140 de lei pentru tot forumul. Copiii până la 3 ani – gratuit și până la 7 ani – cu reducere 50%. Complexul de la Vlăhița e un loc frumos din munții Harghitei şi adecvat pentru această ocazie. Persoanele care au nevoie de ajutor financiar și asistență în ce privește transportul sunt rugate să comunice cu liderul care i-a invitat la Forum.

La această întâlnire pot participa persoane care se încadrează în următoarele caracteristici:

1. Ucenici ai Domnului;
2. Vârsta cuprinsă între 20-40 de ani;
3. Lideri dispuși să slujească și să crească și care au o relație semnificativă (păstorire, mentorare sau colaborare) cu unul din liderii GTR.
4. Oameni care își “angajează” și inima, dar și intelectul în tot ce ține de credință. (Ştim că sunt oameni inimoși și cu o minte ascuțită chiar și fără multă școală, dar ar fi bine ca participanții să fie preponderent studenți și absolvenți de studii superioare).
5. Tineri dispuși să asculte și să-și împărtășească cu alții perspectivele, întrebările și gândurile.

Subliniem faptul că acest forum va fi diferit de o conferință obișnuită, în sensul că participanții nu vor fi doar “spectatori”, ci participanți activi în cadrul lui. De aceea, dorim ca odată cu transmiterea confirmării finale de participare la Forum, să ne comunicați și aceste date despre fiecare participant:

1. Numele complet și vârsta;
2. Orașul și biserica locală din care face parte;
3. Date de contact (adresa de email și numărul de mobil);
4. Opțiunea personală cu privire la cele 3 seminarii la care intenționează să participe (câte unul din fiecare interval orar în care se vor desfășura seminarii paralele);
5. Domeniile și teme de interes personal legate de lucrarea Bisericii și implicarea creștinului în viața cetății/societate (nu doar dintre temele abordate la acest forum, ci în funcție de chemarea și prioritățile personale).

Vă rugăm să ne transmiteți toate aceste informații până – cel târziu – în data de 15 octombrie la adresa de email: cristisoim (arond) gmail (punct) com.

Dacă aveți nelămuriri sau întrebări suplimentare, nu ezitați să ni le transmiteți. E bine ca un lider din fiecare biserică, regiune, organizație să se asigure că aceste informații ajung la fiecare invitat, iar confirmările și cele 5 informații solicitate mai sus sunt transmise la timp.

Să ne rugăm pentru toate activitățile legate de Forum și să cerem călăuzirea lui Dumnezeu în tot ce vom face!

Isus este Împăratul!

Cu drag,

Echipa de lucru a Forumului,

Nicu Grămesc, Lee Saville, Vasilică Croitor, Lucian Oniga și Cristian Şoimaru

PS. Forumul este organizat la inițiativa grupului GTR, un grup de lideri din România care, în ultimii 10 ani, au dezvoltat în mod intențional relații de prietenie și colaborare, plecând de la focalizarea pe Cristos și Împărăția Sa.