Concluzii Conferinta Regionala Peniel “FA O DIFERENTA!” Turda 2007

Peniel Romania

“Laudati pe Domnul!” Dragii mei, Am stat cateva zile ca sa pot procesa mai bine ceea ce s-a intamplat la Turda. Vestile bune pe care le primesc din toate partile imi intaresc si mai mult sentimentele de uimire si gratitudine fatza de Dumnezeu care si-a aratat din nou Fatza la Peniel. Conferinta Regionala Peniel Turda din 12-13 octombrie s-a desfasurat sub numele “FA O DIFERENTA!” – un apel la integritate, identificarea chemarii si la implicarea in lucrarea crestina. Sub presiunea urgentei timpului dar si a ascultarii de Cuvantul lui Dumnezeu, cei aprox. 1000 de tineri au fost motivati sa-si traiasca viata dupa placul Domnului, fiind gata si grabind venirea Lui.

Din particularitatile acestei conferinte mentionam urmatoarele:

1. S-a desfasurat intr-o biserica penticostala, fiind cea mai mare sala din Turda.

2. Pastorii locali s-au remarcat prin unitate, sustinere spirituala si organizatorica, dar si prin implicare activa in cadrul conferintei, lucru extrem de benefic in aceasta lucrare.

3. Pe fondul mentionat deja, atmosfera de libertate spirituala si unitate in Domnul s-a simtit de la prima si pana la ultima sesiune, fiind un cadru foarte propice predicarii Cuvantului Divin si manifestarii Duhului Sfant.

4. Intalnirea noastra a culminat in ultima seara cand cu totii am fost surprinsi de puterea Duhului care s-a revarsat din belsug peste cei prezenti (a durat 4 ore). Cercetarea Lui a mangaiat si a bucurat pe multi, pe altii Domnul i-a si botezat in Duhul Lui, iar pe altii credem ca i-a si vindecat fizic si/sau spiritual. (Pe tinerii care doresc sa spuna si altora din experienta lor la Peniel ii rugam sa scrie pe forumul sitului nostru.) Multumim tuturor celor care s-au rugat impreuna cu noi pentru aceasta conferinta!

Multumim echipei pastorale si administrative de la Turda, cat si tinerilor turdeni care au format “corul Peniel” – Ps. 133. Speram ca exemplul lor sa fie urmat si de alti pastori si biserici din Romania.

Aceia care doresc sa se convinga de cele mentionate mai sus, pot contacta pastorii de la Turda sau pot comanda inregistrarile video ale conferintei la www.alfaomegatv.ro. Rugati-va in continuare ca Domnul sa lucreze in si cu tanara generatie din Romania. Fie ca El sa se foloseasca de tinerii nostri pentru mantuirea a cat mai multor oameni!

Rugati-va si pentru urmatoarea conferinta nationala Peniel care, cu voia Domnului, va avea loc pe 2-3 mai la Constanta!

O sa va tinem la curent cu detalii pe www.peniel.ro. Va multumim mult pentru rugaciunile voastre, dar si pentru sustinerea morala si materiala de care ati dat dovada pana in prezent. Dumnezeu sa va binecuvateze si sa va rasplateasca! In numele echipei Peniel, OLI

P.S. Multumim celor care continua sa fie credinciosi si care onoreaza angajamentele prin credinta facute pt. sustinerea financiara a activitatilor Fundatiei Peniel!

#

Lucian, Multumim pentru acest mesaj. Noi am apreciat faptul ca ati ales Turda pentru acest eveniment deosebit. Am dorit sa incurajam tinerii nostri dar am dorit si sa va fim de ajutor voua, mai ales prin faptul ca am acceptat acest lucru intr-o vreme in care sunt inca multi din cei din leadership care sunt nesiguri cu privire la aceasta miscare in randul tinerilor. Am crezut si credem in puterea lui Dumnezeu care se poate manifesta prin tineri, folosind aceasta miscare promovata prin Peniel.

Credem ca a venit aceasta Conferinta la Turda intr-un moment strategic si poate fi utilizat acest moment ca si un pivot de catre Domnul (sunt mai multe elemente care ma fac sa consider acest lucru). Apoi, am dorit sa oferim celor care inca sunt nesiguri de acest potential, o dovada ca nu este ceva de speriat ci ceva de utilizat, pentru ca nu sunt deloc intentii destabilizatoare din partea voastra, ci e vorba de o lucrare care doreste sa inalte pe Dumnezeu in si prin vietile tinerilor. Iar biserica are de beneficiat din aceasta!

Noi credem ca si tine ca a fost o reusita aceasta conferinta. Apreciem modul cum am putut sa colaboram si credem ca in continuare mesajul noastru despre Peniel va putea sa deschida mai multe inimi ale liderilor si ale tinerilor spre aceasta lucrare. Desigur ca la o analiza atenta se prea poate ca fiecare parte sa aiba sugestii despre anumite aspecte care eventual cineva sa le fi dorit un pic altfel.

Cred ca am fost intelegatori si unii si altii, ne-am facut fiecare in general partea si ceea ce a fost cel mai important, Domnul a raspuns cu prezenta si implicarea Sa. Aceasta inseamna cel mai mult! Multumesc si eu celor doi frati colegi pastori, precum si celorlalti slujitori participanti la conferinta, pentru deschiderea si aportul activ adus.

Ma rog Domnului Lucian, ca El sa-ti pastreze inima deschisa pentru lucrarea cu tinerii si pentru slavirea Numelui lui Dumnezeu prin ei, prin atingerea acestei generatii care va face cu siguranta diferenta finala. Salutam si echipa Peniel care te-a ajutat si te-a completat cu toate cele necesare. Suntem convinsi ca de acum veti sti ca la Turda aveti multi prieteni!   Har, pace si binecuvantare,   Mircea Detesan

#

Ceau Oli! Uite am primit mailul in ceea ce priveste conferinta Peniel.

Eu nu am mai ajuns la voi in tabara de vreo 3 ani de zile, insa ce m-a bucurat a fost faptul ca la noi la Arad s-a tinut Conferinta mare. Deci, ati facut o treaba excelenta si a fost minunat sa ma pot plimba prin oras in acele zile si sa vad orasul plin de tineri cu bratara aceea roz pe mana. Colegul meu s-a convertit chiar acolo!

M-am gandit ca iar o fi ceva convertire de moment, bazata pe sentimente, insa a fost ceva real si vad roade, schimbare. In acest om am investit ani de zile si, sincer, cand am auzit ca vrea sa isi puna biletel in acea punga, mai mult sa merg in fata cu el, mi s-a parut o onoare insa nu puteam sa ma bucur prea tare pt k nu credeam k poate va fi ceva real; insa D-zeu a fost incantator de bun si si-a respectat cuvantul in ceea ce mi-a zis cu privire la mine in liceu si a meritat sa fiu in clasa aceea pt k colegul meu sa il accepte pe Isus abea la sfarsitul al clasei a 12-a.

Domnul e bun! Oli, ma bucur pt lucrarea care o faceti! Fiti umpluti de energie pt aceasta lucrare si mai mult de atat, Domnul sa va umple de idei cat mai creative pt ca sa fiti relevanti pt tinerii cu care lucrati, intrati in contact.

Ce pot spune e ca aveti potential! De ex. si in tabara de la Peniel poti sa il cunosti pe D-zeu si experimenta lucruri foarte faine. Ce mi-a placut la voi e ca an de an am vazut ca ati luptat pt ceva mai bun si ati inmultit si resursele primite prin El si mi-a placut ft mult felul in care alegeati inchinarea, oamenii pt predica, etc.

Pt mine cel putin, a contat mult vulnerabilitatea si deschiderea voastra in fata noastra si nu stiu ce are incontinuare Domnul pt voi insa stiu k El va lucra. Fiti binecuvantati! El sa creasca tot mai mare in inima ta si al echipei tale! Wellmann Hilda