Concluzii dupa conferinta regionala “Peniel” de la Onesti

17-18 OCT. 2003

Shalom!

 “A fost o conferinta binecuvantata in care D-zeu ne-a aratat putin din fatza Sa.” Asa este aprecierea unuia dintre pastorii bisericii “Filadelfia” din Onesti, gazda si co-organizatoarea conferintei regionale “Peniel”, 2003.

“Trebuie sa fi fost cu inima de piatra ca sa nu fi simtit cum D-zeu vorbeste”, spunea un alt frate din conducerea aceleiasi biserici. 

 Dragii mei, pot sa spun si eu ca Dumnezeu a fost iarasi de partea noastra! Rugaciunile si postul nostru, unite cu ale fratilor din Onesti, au ajuns pana la cer.

 Numarul restrans de participanti (130-140) si atmosfera calda din biserica au dat acestei conferinte un caracter intim. Prin mesagerii sai, D-zeu ne-a vorbit ca trebuie sa iesim afara din cuib (din confortul in care ne complacem) in ciuda limitarilor pe care le avem. Atitudinea si potentialul sadite in noi de D-zeu trebuie sa invinga handicapurile ce tin de situatia financiara sau de mentalitatea noastra negativista. Noi avem dreptul sa visam visurile lui D-zeu, dar acest lucru ne obliga la responsabilitate si la crestere spirituala! Generatia noastra este generatia chemata de D-zeu sa duca Evanghelia mai departe, in locuri in care ea nu a mai fost dusa pana acum, intr-o conlucrare stransa cu Tatal si prin puterea Duhului Sfant.

 Abia astept sa vad ceea ce va face D-zeu prin niste tineri romani care nu se vor teme de nimic si de nimeni altcineva decat de El!

Cartea Faptele Apostolilor se mai scrie inca si astazi! Nu vrei sa scrii si tu un capitol?

 Rugati-va pentru lucratori!

Echipa Peniel.

Alte reactii dupa conferinta:

”Ciprian din Piatra Neamt iti raspunde. Pot sa-ti spun ca aici au cam intrat tinerii in priza: evanghelizare, seri de rugaciune, staruinta. Le-a trebuit un imbold. Se faceau si pana acum insa eram f. putini. Cei mai multi preferau sa se gaseasca prin alte parti decat in casa D-lui. Cred ca de fapt de mult si-ar fi dorit asta dar se uitau la cel de langa ei si daca vecinul nu mishca nimic, nu mishca nici el. Din pacate shi creshtinii gandesc asha. D-zeu sa ne ajute sa avem privirea tzinta la El!”


”Sunt Ioana din Campulung Moldovenesc. […] Cu toate ca in prima zi nu am simtit nici o atractie, in ultima seara Dumnezeu mi-a vorbit in legatura cu visul meu… Pentru mine aceasta conferinta a fost o adevarata binecuvantare. Fiti binecuvantati toti organizatorii penielului. Dumnezeu sa va-ntareasca!”

Eu sunt din Bucuresti de la bis. Vestea Buna. Sa stii ca apreciez f. mult ceea ce faceti. Conferintele “Peniel” sunt speciale pt. mine pt. ca acolo am luat hotarari importante. Prima conf. la care am participat a fost la Bistrita in 1998, an in care am luat botezul in apa si cu Duhul Sfant. Chiar astazi ma gandeam la viata mea si la relatia mea cu Dumnezeu… Nu imi doresc sa stau in biserica si sa ascult predici; vreau mult mai mult. Imi doresc sa lucrez pt. Dumnezeu, nu vreau sa stau intr-un loc si sa privesc cum milioane de tineri mor in pacat. Ma gandeam la tinerii care mor zilnic de supra-doza de droguri iar noi, cei care am putea sa facem ceva pt. ei, stam in biserici si asteptam sa mearga altii. Ma bucur mult ca Dumnezeu are oameni ca voi. Vreau sa stii ca “Peniel” este o binecuvantare pt. noi. Multa pace si biruinta! (Nico Ionescu)