Concluzii dupa taberele Peniel din 2006

Peniel Romania

Multumim Domnului pentru harul pe care ni l-a acordat si anul aceasta de a organiza tabere si conferinte de tineret in Romania. Evenimentele mondiale ne spun raspicat ca Domnul nostru vine in curand. Parca mai mult ca niciodata, ACUM e vremea cand Imparatia lui Dumnezeu se ia cu navala! Ne bucuram ca si vara aceasta mii de tineri si copii au raspuns chemarii Domnului la pocainta in sutele de tabere crestine care au avut loc in intreaga tara. Vestea buna este sa auzim de tot felul de tabere de reinnoire spirituala organizate si pentru adulti. Fie ca focul primit pe “munte” sa nu ne paraseasca de indata ce ajungem in “vale”!

Cu ajutorul Domnului, si “Peniel” a incheiat cu bine cele doua tabere pe care le-a organizat intre 14-21 iulie si 4-11 august 2006. Mai mici ca de obicei si echilibrate ca numar de participanti (aprox. 400-450/ tabara), taberele de anul acesta au avut o particularitate aparte: pacea si unitatea intre participanti a fost mai evidenta. Avand ca tema centrala “persoana, autenticitatea si lucrarea Domnului Isus”, tinerii au putut invata in fiecare zi despre diferite aspecte ale acestui subiect: Isus – Adevarul revelat in Scripturi, Isus – personaj istoric si divin-uman, Isus – vindecatorul, Isus – prietenul si mentorul tau, Isus – Cel care merita inchinarea si Isus – Cel care trimite in lucrare.

Proslavindu-L pe Isus in aceste tabere si dorind ca El sa lucreze in noi si cu noi, El nu s-a lasat asteptat prea mult. Astfel, o mare parte dintre participanti au luat hotarari de a se apropia mai mult de Domnul, multi L-au primit pe Isus ca Mantuitor pentru prima data, altii au raspuns chemarii misionare, au fost botezati in Duhul Sfant sau/si au primit diverse daruri spirituale ori au fost cercetati intr-un mod deosebit de Dumnezeu. Pe langa toate acestea, ne-am bucurat din plin si de vreme potrivita. Slava lui Isus pentru toate! (O parte din marturiile tinerilor le puteti citi in cadrul forumului de discutii al www.peniel.ro. Incurajam si alti tineri participanti sa-si depuna marturia in scris pentru glorificarea Domnului si intarirea Bisericii.)

Va multumim din toata inima pentru sustinerea spirituala si materiala! Credem ca Dumnezeu va rasplati fiecaruia dupa faptele lui.

In continuare, va rugam sa amintiti in rugaciunile dv. si urmatoarele:

1. tot mai multi tineri din Romania sa vina la Cristos si sa lucreze pentru largirea Imparatiei Lui;

2. viziunea noastra sa fie conforma cu planul lui Dumnezeu pentru noi;

3. echipa “Peniel” sa creasca in toate privintele (numar, maturitate, slujire);

4. achizitionarea unui teren pentru tabere si conferinte viitoare;

5. conferinta familiilor tinere din 22-24 sept. 2006.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!

In slujba Lui,

Lucian Oniga