afis conferinta nationala peniel timisoara

Seminarii paralele la Conferinta Nationala Peniel.

 

 • Relatii fara cicatrice – Dr. Viorel Iuga

Mai exista relatii intre baieti si fete care sa nu lase urmari negative nici in trup si nici in suflet? Care sunt relatiile ce se incadreaza in voia lui Dumnezeu? Se poate trai in asa fel incat sa ne putem uita si in ochii celuilalt si in ochii Domnului?

Daca vrei sa afli raspunsul la aceste intrebari, te astept si pe tine la acest seminar!

Viorel Iuga (www.iugaviorel.ro) este pastorul Bisericii „Speranta” din Arad, licentiat in teologie la I.T.B. Bucuresti, doctor in teologie (Reformed Theological Seminary din Orlando, Florida) si cunoscut conferentiar, atat in tara cat si in strainatate, pe teme de familie si tineret. De asemenea, este autorul a peste 40 de carti si de brosuri religioase. Viorel este casatorit cu Didina si are doi copii: Cristian si Teodora Harina.

 • Ucenicia ca mod de viata intr-o lume post-crestina – Gelu Paul

Scopul seminarului este motivarea participantilor la ucenicie ca mod de viata si lansarea lor in ucenicie, in scoala lui Isus. Vom vorbi despre intelegerea misiunii crestine si vom raspunde la intrebari de genul: Cum ar implini Isus mandatul daca ar fi azi printre noi? Cum arata un ucenic autentic al lui Isus Cristos? Care sunt contextele cele mai adecvate formarii ucenicilor lui Isus in mileniul trei? Ce te impiedica pe tine sa fii un ucenic roditor?

Gelu Paul este pastor coordonator al Bisericii Baptiste Vox Domini, multi-site, din Timisoara (www.voxdomini.ro), coordonatorul strategic al Fundatiei BIG Impact (www.big-impact.ro), membru fondator al Fundatiei Impact Media si presedintele Fundatiei Estera. in perioada 1981-1989 a condus miscarea studenteasca subterana din Timisoara, iar in 1989-1991, impreuna cu o echipa de peste 60 de lideri, a pus bazele organizatiei OSCET. A absolvit IPTV Timisoara, Facultatea de Elecronica Telecomunicatii, a obtinut un Master of Divinity in Boston si este doctorand la Trinity International University din Deerfield, IL.

 • Nobletea inchinarii – pasiune si loialitate– Relu Bahnaru & Peniel Band

Orice persoana care traieste in postmodernismul de azi tanjeste, in ascuns, dupa o profunda si intensa experienta spirituala. insa Dumnezeu cauta, atrage spre El si reveleaza lumii comoara Sa cea de mare pret – Biserica, Mireasa lui Cristos – care strapunge pelicula unui sentimentalism ieftin si caldicel, oferind un inteles concret si un caracter nobil a ceea ce ar trebui sa insemne experienta unei inchinari adevarate! in acest seminar vom discuta cateva dintre conceptele fundamentale ale inchinarii: pasiune, loialitate, „a-L iubi si a fi iubit de EL”, precum si atitudini si aspecte practice in inchinare (impreuna cu Peniel Band).

Relu Bahnaru este pastor al Bisericii Deo Gloria din Timisoara. inca inainte de Revolutie a fost un promotor al laudei si inchinarii impreuna cu sotia sa, Simona, cu care a si inregistrat mai multe albume si a condus inchinarea pentru mai multi ani in Biserica Agape. Relu a concertat si a coferentiat pe tema inchinarii atat in tara, cat si peste hotare. in anul 2006, impreuna cu C. C. Timisoara, a deschis Biserica Deo Gloria. Relu Bahnaru este licentiat in Relatii Internationale si in Psihologie, are un master in Drept European Comunitar si in Consiliere si Psihologie Clinica la Univ. de Vest din Timisoara, precum si o formare in Psihoterapie si Consiliere pentru cupluri si familii. Este casatorit cu Simona si are 3 copii: Arthur, Jennifer – Naomi si Eunice.

 • Descopera-ti darurile pentru lucrarea cu copiii si tanara generatie – Lynn Murdoch  www.alocopii.ro 

Dumnezeu ne-a creat pe fiecare dintre noi cu menirea de a fi unici si ne-a inzestrat cu daruri speciale pe care sa le folosim pentru gloria Sa în Biserica. Una dintre lucrarile deosebit de importante din trupul lui Cristos este slujirea copiilor şi a tinerei generaţii. Vino să descoperim impreuna cum iti poti folosi darurile in acest domeniu al slujirii, implinind planul lui Dumnezeu pentru tine si bucurându-te apoi de roadele din viata celor tineri!

Lynn Murdoch este din Anglia, membra a Grain of Wheat International, o organizaţie elvetiană de caritate, care susţine lucrarea cu copiii în 30 de ţări din întreaga lume. Lynn supervizează lucrarea Alo!Copii în Romania, desfasurata ca parteneriat intre Grain of Wheat International si Centrul Crestin Aletheia din Timisoara. Alo!Copii este o lucrare natională cu viziunea de a evangheliza si uceniciza copiii, de a instrui tinerii lideri pentru o lucrare creativa cu copiii în biserica locala.

 • Dependent: „A fi sau a nu fi?” – Daniel Dragan, Teen Challenge Romania

Ce nu iti permiti sa nu stii despre dependenta? Ajuti sau incurci? Pe langa informatii utile, vino sa asculti marturiile puternice ale unor oameni eliberati de Hristos!

Daniel Dragan este fost ateu si fost dependent de heroina. Din cauza dependentei si-a pierdut cariera in SRI, masina, toate posesiunile si toti prietenii. A ajuns in strada, a fost gasit de Teen Challenge Romania si a fost radical transformat de Hristos. Acum e casatorit, merge la universitate si e implicat in lucrare ca parte a personalului de la Teen Challenge.

 • Arta cinematografica: frumoasa si bestia (o abordare critica a consumului de filme) – Lidia Ban

Filmele ne atrag, ne amuza, ne dau de gandit, ne motiveaza, ne vara pe gat comportamente pe care le respingeam candva. Dintr-o perspectiva creativa, inarmati cu gandire critica, va invitam sa decodificam mesajele despre lume si viata din spatele celui mai influent mijloc de divertisment. Vizionarea placuta se poate transforma in intelegerea vremurilor si a resurselor pe care le avem la dispozitie.

Lidia Ban este profesoara la Colegiul Biblic Est-European din Oradea, sectia Jurnalism-Instruire Media. A lucrat in televiziune si a studiat productia de film in Marea Britanie. Este casatorita cu Marius si impreuna au un baietel.

 

 • Slujind comunitatea – Iulian Costea

Chemarea lui Hristos facuta ucenicilor exprima dorinta lui Dumnezeu ca omul sa lucreze pentru interesele imparatiei Lui. in acest seminar vom vorbi despre modelul hristic de slujire a comunitatii care se confrunta cu criza si frustrarea provocata de pacat si de nedreptatea sociala. Vom prezenta modalitati concrete de slujire in comunitate, accesibile tuturor celor ce inteleg provocarea de a iesi si de a fi o binecuvantare pentru cei marginalizati sau lasati in voia soartei.

Iulian Costea este director al Centrului de Capelani din Oradea si vice-presedinte al Asociatiei Internationale a Capelanilor Comunitari (COG) din Europa. A slujit ca pastor al Bisericii Bethel Romanian Church of God din Nashville TN si, in paralel, a fost implicat in comunitatea romana din America de Nord ca membru al Consiliului Pastoral al Conventiei Penticostale Romane din America de Nord si Director pentru Tineret si Educatie in cadrul organizatiei Church of God – Biroul Teritorial Roman. intelegand chemarea lui Dumnezeu, s-a mutat in Romania impreuna cu familia pentru o perioada de 4 ani. Iulian este casatorit cu Felicia si are 3 copii: Miriam, Lucas si Jaydon.

 • Lupta impotriva traficului de persoane in Romania – Ryan Croizer

La acest seminar vei afla mai multe despre traficul de persoane si despre exploatarea sexuala din Romania. Traficul de persoane este o infractiune grava care se intalneste in multe locuri din lume, insa Romania este una dintre principalele tari-sursa din care numerosi barbati, femei si copii ajung sa fie exploatati ca victime ale traficului de persoane in Europa. Noi credem ca prin pasiunea, energia si vocea TA, si tu poti lupta impotriva traficului de persoane in orasul, comunitatea sau cartierul TaU.

Ryan Crozier este misionar AG si membru fondator al organizatiei eLiberare (www.eLiberare.com). Este implicat in activitati sociale, focalizandu-se pe prevenirea traficului de persoane in Romania. Ryan este casatorit cu Andrea si locuieste in Bucuresti.

 • Crimele Vechiului Testament si Dumnezeul dragostei – Marius Ban

Pentru ateul Richard Dawkins, Dumnezeul Vechiului Testament este un monstru moral. Distrugerea Ierihonului este asociata cu invazia Poloniei de catre Hitler, iar episodul jertfirii lui Isac reflecta modul grotesc in care oamenii Vechiului Testament abuzau de copiii lor.

in cadrul acestui seminar ne propunem sa argumentam contrariul: Dumnezeul descris de traditia iudeo-crestina este unul iubitor in esenta. Daca si tu ti-ai pus intrebari, a sosit timpul sa gasim raspunsuri.

Marius Ban este responsabilul Departamentului de Apologetica al Peniel, profesor la Colegiul Biblic Est European din Oradea, licentiat in drept si teologie, absolvent de masterat in filosofie si religie la Heythrop College, University of London. Marius este casatorit cu Lidia si are un baiat pe nume Paul.

 • Misiune transculturala: viziune, pasiune, actiune – Dani Bujenita

Este misiunea transculturala modalitatea lui Dumnezeu de a ne scoate din egoismul nostru, de a ne face sa traim pentru El si pentru altii? Seminarul va aborda aspecte ce tin de modul in care Biblia prezintamisiunea transculturala si de cel in care putem lua parte la ea. Daca esti interesat sa stii mai multe despre misiunea transculturala, te invit si pe tine la acest seminar.

Daniel Bujenita este R&D Director al Agentiei Penticostale de Misiune Externa (APME) si parte a bordului de conducere al Centrului Roman de Studii Transculturale (CRST) din Constanta. A obtinut licenta in teologie la I.T.P. Bucuresti, masteratul in Psihologie si in Cultura si Civilizatie Ebraica la Universitatea din Bucuresti, iar in prezent este doctorand in Relatii Internationale la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca. Daniel este casatorit cu Daniela si locuieste in Cluj Napoca.

 • Misiune prin media: folosirea tehnologiilor media pentru promovare – Sorin Petan, AOTV (www.alfaomega.tv)

In acest seminar veti invata pasi practici privitori la felul in care puteti folosi tehnologiile media pentru misiune. Vom vorbi despre TV si video, transmisii live, despre internet si dispozitive mobile, precum si despre o comunicare eficienta, multi-media, care sa schimbe vieti.

Daca sunteti implicati intr-un departament de media al unei biserici sau organizatii, sau daca sunteti pasionati de media, veniti sa invatati mai multe despre modul in care puteti folosi usor si eficient aceste tehnologii pentru promovarea imparatiei lui Dumnezeu.

Sorin Petan este doctorand in multimedia la Universitatea Politehnica din Timisoara, avand ca pasiune misiunea prin internet si tehnologiile noi. Lucreaza in media din 2000, fiind in prezent manager internet/new media la Alfa Omega TV si responsabil de imaginea televiziunii. Sorin este casatorit cu Ligia.

 • Cu ce bagaj ai plecat, Daniele? (maturizarea adolescentei) – Gili Indrie, ABC

Seminarul, dedicat atat fetelor cat si baietilor, isi propune sa faca o „verificare” atenta a „bagajelor” pe care Daniel, un adolescent – prizonier de razboi, le-a putut lua cu el atunci cand a fost deportat din Ierusalim in Babilon. Vom identifica si prezenta cateva strategii si abilitati practice necesare adolescentilor si tinerilor pentru formarea si pastrarea identitatii si pentru maturizarea sociala. La final, speram ca participantii sa stie cum sa faca fata tensiunii dinamice dintre autenticitate si acceptare sociala, dintre persoane si structuri de autoritate si dintre emotii ravasite si comportament adecvat in conflict.

Gili Indrie, fost profesor de matematica, fizica si engleza, a absolvit Facultatea de Mecanica pentru a deveni inginer. in perioada studentiei si cea urmatoare absolvirii, s-a implicat in lucrarea de misiune in randul studentilor. in anul 1998, impreuna cu un grup de lideri crestini, participa la plantarea Bisericii Vox Domini din Timisoara unde s-a implicat in slujirea pastorala. in anul 2010, Gili se orienteaza spre lucrarea cu barbatii (www.abcr.ro), preocupat fiind de „deficitul cronic de testosteron” din viata familiei, a Bisericii si a comunitatii. Gili Indrie are darul ingrijirii pastorale, al discernamantului si al comunicarii creative. Este casatorit cu Steluta si are doua fete: Andreea si Dona.

Pentru mai multe detalii urmariti pagina noastra de facebook. Albumul de facebook cu vorbitorii si detalii despre fiecare puteti gasi aici.

Rugaciunea creativa – Hugo Anson (www.grassroots.org.uk)

Din motive obiective, seminarul despre rugaciunea creativa nu va mai avea loc. Ne cerem scuze. In locul lui, vom oferi un seminar despre lucrarea cu copiii si tinerii. El va fi sustinut de Lynn Murdoch, specialist in domeniul.